Möt oss bakom Optima

OM OSS

Du är i trygga händer med Optima

Optima är utvecklat av proffs på pedagogik och digitala utbildningsverktyg med förbundet STR:s långa historia i ryggen.

str_logotyp_gradient_v_pos_RGB_2018

Vi kan pedagogik och IT. Optima utvecklas av STR Media och IT, ett dotterbolag till servicebolaget STR Service som i sin tur ägs av Sveriges Trafikutbildares Riksförbund (STR). Med förbundet STR:s långa historia i ryggen har vi oöverträffad kompetens och erfarenhet av att ta fram pedagogiska IT-system för utbildare.

Experter på pedagogik

Våra ämnesexperter och läromedelsförfattare är erfarna pedagoger med lång erfarenhet och stort kunnande inom undervisning och handledning. Optima är konstruerat för att ge dina användare bästa möjliga förutsättningar att lyckas med sin inlärning.

Experter på digitalisering

Våra IT-utvecklare ligger bakom beprövade digitala verktyg som aSTRa WEB och Elevcentralen. Med Optima tar vi nästa kliv framåt och erbjuder en flexibel IT-lösning byggd av utvecklare och designers specialiserade på utbildning och pedagogik.

ORGANISATION

Så här jobbar vi med Optima

”De smarta lösningarna i Optima ger eleverna en bra lärupplevelse, samtidigt som utbildarna kan följa deras utbildningsresa.”

Utbildningsproducenten Cattis använder Optima för att ta fram läromedel till trafikskolor. Titta på filmen och hör henne berätta.

”Optima ska vara roligt och effektivt, oavsett om du jobbar med schemaläggning eller tar till dig kunskap i en utbildning.

Paulina är affärsanalytikern som ser till att Optima fungerar som en brygga mellan användarna och tekniken. Titta på filmen och hör henne berätta.

ARBETSPROCESS

Vi lyssnar på användarna

Tack vare en noggrant uttänkt systemutvecklingsprocess kan vi väga in användarnas behov i utvecklingen, vare sig det handlar om utbildning, administration eller verksamhetsstyrning – eller en kombination av alla delar.

Optima_process3
Optima_process_mobil3
    • Vi ringar in användarnas behov och bryter ner dem i konkreta funktioner och uppgifter. Det innebär att vi kan väga in alla faktorer när vi utvecklar plattformen.

    • Vi stämmer av mot användarnas behov att vi är på rätt spår – och gör grundliga tester av alla funktioner innan de blir tillgängliga att användas.

supportstod

INFORMATION, FILMER OCH SUPPORT

Rätt stöd när du behöver det

För dig som redan är inne i, eller på väg in i, Optima finns stöd att ta del av. Bland annat i form av inspelade, fördjupande webbinarier och filmer. Dessutom finns telefonsupport, chatt, e-postkontakt och ett ständigt uppdaterat självhjälpsmaterial alltid nära till hands när du behöver hjälp. Tveka inte att höra av dig till oss.

Lär dig Optima på djupet

Vill du lära dig mer om särskilda funktioner och delar i Optima, exempelvis schemaläggning och nya Elevcentralen? Då kan vi rekommendera våra fördjupande webbinarier som du kan se direkt här på webbplatsen.

webbinarier

Många utbildare har förstått att Optima är rätt val

När tar du klivet över till Optima?

Låt oss ta nästa steg tillsammans. Klicka nedan och fyll i dina uppgifter så återkommer vi så fort vi kan.