Om Körkortsboken

Om appen Körkortsboken

Körkortsboken är en ny plattform där eleven konsumerar utbildningsmaterialet från STR Service. Den kommer att rymma läromedel för alla behörigheter – och nedan kan du ta del av mer information om vad appen innehåller, hur du som utbildare kan förmedla den samt  på vilket sätt appen lyfts och kan marknadsföras av dig som utbildare.

PLATTFORMEN SOM GÖR DET ROLIGT ATT LÄRA SIG

Nya appen Körkortsboken

Här får du ett smakprov på bara några av de möjligheter som finns i Körkortsboken. I filmen får du även en genomgång tillsammans med Charlotte Gustafsson, pedagogiskt ansvarig på STR Service AB, och Mikaela Rönnqvist, UX-designer på STR Media & IT AB.

Så förmedlar du Körkortsboken som utbildare

Appen Körkortsboken är den nya plattform där elevens teorimaterial kommer finnas efter övergången till Optima. Men hur förmedlar du som utbildare utbildningsmaterialet?

I en ny film ger vi dig som utbildare en övergripande överblick över hur förmedlingen av Körkortsboken fungerar. Filmen riktar sig till dig som Optima-användare som tecknat ett agentavtal för att förmedla just Körkortsboken.

Vad gäller för utbildningar med krav på lärarledd utbildning, till exempel AM?
Oavsett obligatorisk utbildning/övrig utbildning, så bör materialet och rekommenderad period säljas in tillsammans med utbildningen. Du som utbildare visar eleven var det köps och kan förslagsvis se till att det görs i samband med besöket på skolan, eller via information/länkar i e-handeln.

Till dig som utbildar på AM:
När en elev går in i shop.korkort.nu finns enbart mopedmaterialet för en månad att köpa. Men du som trafikskola kan ge dem längre perioder, 3, 6 eller 12 månader. Dessa ligger som artiklar i Optima och du måste lägga in dem i dina AM-kurser. När eleven då har registrerat sig/ köpt en kurs så skickas länken till din rekommendation med automatik till eleven på sms eller e-post.

kb_optima_1000x560px
Så hittar dina elever till Körkortsboken

Alla blivande körkortstagare kan nu testa Körkortsboken gratis i 48 timmar och i förlängningen köpa de digitala utbildningsmaterialen.

Besök gärna webbplatsen appen.korkort.nu där du kan läsa mer om styrkorna med Körkortsboken och ta del av all information som eleven behöver för att kunna komma i gång med både appen och sitt utbildningsmaterial.

Hur kan jag som utbildare lyfta appen?

Du som migrerar till Optima kommer att få ett digitalt och fysiskt marknadsföringspaket i samband med din migrering.

Marknadsföringspaketen, som bland annat innehåller banners, affisch, flyer och dekal, marknadsför Körkortsboken och leder in till landningssidan appen.korkort.nu. Du som utbildare kan med fördel hänvisa nyfikna elever in till landningssidan där all information finns för att eleven ska kunna komma i gång med sitt utbildningsmaterial.

korkortsboken_hej2_1200x600px
Startsida Utbildning Godkänn deldning_transparent
Inne i utbildningsmaterialet (i det här fallet Körkortsboken Bil) kan eleven studera under fliken Teori, testa sin kunskap under fliken Test och följa sina framsteg under fliken Framsteg. Det är även enkelt att ta sig vidare till sin trafikutbildares webbplats, ändra sina inställningar, hitta en trafikutbildare och plugga vägmärken – bland mycket annat.
Själva teoridelen är indelad i tre olika områden – Läsa, Öva och Svara – för att eleven ska kunna studera på sitt eget sätt. Eleven kan till exempel välja att läsa teorimaterialet först och därefter göra övningarna kopplade till det.
Teorimaterial Läsa Värjningsregler_transparent
Öva körklar_justerad_transparent_v8
Vissa lär sig bäst genom att göra övningar. I Körkortsboken kan eleven välja att studera på det sättet, och möjligheten finns då också att gå till det teorimaterial som övningarna bygger på. Eleven kan sedan enkelt gå vidare till nästa kapitel med övningar.
För varje teoriavsnitt i Körkortsboken kan eleven svara på frågor kopplade till just det avsnittet. Eleven får direkt respons på sina svar och kan även få en översikt över besvarade frågor samt om hen har svarat rätt eller fel.
Svara med Frågeöversikt_transparent

Lär dig Optima på djupet

Vill du lära dig mer om särskilda funktioner och delar i Optima, exempelvis schemaläggning och Nya Elevcentralen? Då kan vi rekommendera våra fördjupande webbinarier som du kan se direkt här på webbplatsen.

mockup

Är du också redo för Optima?

Då tar vi nästa steg tillsammans. Klicka nedan för att beställa Optima och vara redo när det är dags.

Varför Optima?

Optima är ett fullständigt integrerat affärs- och utbildningssystem där du hanterar alla delar av verksamheten – från trafiklärarnas och elevernas scheman till personaladministration och fakturering.

Optima är utvecklat av proffs på pedagogik och digitala utbildningsverktyg. Med förbundet STR:s långa historia i ryggen har vi oöverträffad kompetens och erfarenhet av att ta fram pedagogiska IT-system och läromaterial för utbildare och elever. Är du nyfiken på fördelarna med att satsa på Optima? Läs mer nedan.

Den tekniska plattformen gör systemet lättare för oss att uppdatera och vidareutveckla. Du kan vara trygg med att Optima håller över tid.

Optima är användarvänligt på dator, mobil och surfplatta.

Användaren har bara en inloggning men kan enkelt se information (kalender, elever etc.) kopplad till de olika företagen eller filialerna som den fått tillgång till.

Du kan skapa listor över när du ska återkoppla till eller följa upp elevers progression. Du kan även skapa väntelistor för att kunna serva kunder att få möjlighet att bokas in på en lektion eller kurs vid eventuella avbokningar.

I Optima kan du bygga en egen webbplats med e-handel. Det finns även möjlighet att integrera e-handeln med en befintlig webbplats. Webbplatsen och e-handeln är direkt kopplade till den information, de bokningar, de artiklar och paket som du väljer att göra synliga i Optima.

Du kan i Optima boka in elever med olika fordonsbehörigheter på samma grupplektion.

I Optima finns stöd för att arbeta med ”Automat först” genom att enkelt skifta mellan olika typer av fordon på elevernas bokningar.

Du kan i Optima knyta en tidigare slutförd lektion till ett paket som köps vid ett senare tillfälle. Du kan även ta bort en slutförd lektion så att den betalas separat.

Om du som utbildare jobbar med elever som är kopplade till företag har du möjlighet att styra hur olika elever, lektioner och utbildningar kan knytas till en eller flera fakturor.

I Optima kan du i förväg planera lektioner och eleven kan ta del av planeringen i Nya Elevcentralen.

I Nya Elevcentralen ser eleven självvärderingsfrågor kopplade till de moment som ska utföras på en kommande eller nuvarande lektion. När eleven besvarat frågorna blir svaren synliga för läraren på lektionen i utbildningskortet.

Du kan lägga in notiser och påminnelser i din kalender direkt i systemet.

När en lektion eller kurs är slutförd blir den automatiskt debiterad. Du kan dock göra ändringar i efterhand om något behöver justeras.

I Optima finns det ingen kassa. All betalning sker digitalt eller via faktura.

Det finns möjlighet att ge till exempel en förälder tillgång till elevens Nya Elevcentralen om föräldern är inlagd i systemet som kontaktperson. Du kan även ställa in så att kontaktpersonen får kopior av bokningspåminnelser.

I Optima kan både elever och utbildare dela dokument med varandra. Eleven kan enkelt skicka in exempelvis intyg. Utbildaren kan dela generella dokument med alla elever eller privata dokument med specifika elever.

Eleven kan själv i Nya Elevcentralen registrera att den har klarat sitt teoriprov. Detta blir då synligt för utbildaren på elevkortet i Optima.

Som trafiklärare kan du skicka ett meddelande till dina elever eller deras kontaktpersoner om att de behöver göra en inbetalning. Inbetalningen kan sedan göras med till exempel Swish eller kort via Nya Elevcentralen.

I Nya Elevcentralen kan eleven som mängdtränar starta en inspelning av körningen och sedan välja att dela övningsturen med sin trafikutbildare.

Skräddarsytt för trafikutbildare

Du får tillgång till färdiga strukturer och planer att bygga dina utbildningar på. Du kopplar enkelt Optima till elevernas teorimaterial och kan följa deras utveckling över tid.

Om den halkbana du använder dig av också har Optima kan du boka tid utan att behöva lämna systemet.

Sveriges Trafikutbildares Riksförbund (STR) representerar cirka 80 procent av landets trafikutbildare. Med Optima får du en leverantör som i årtionden har hjälpt människor på deras körkortsresa.

Optima_trafikutbildare

Använder du aSTRa WEB?

Det finns flera fördelar med att byta till Optima. Förutom en stabilare och smidigare användarupplevelse får du en mängd nya verktyg som underlättar vardagen för dig, din personal och dina elever. Klicka på knappen för att läsa mer om hur Optima ersätter aSTRa WEB.

Har du frågor?

Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna, bland annat om övergången från aSTRa WEB till Optima.