Om Körkortsboken

Om appen Körkortsboken

Körkortsboken är en ny plattform där eleven konsumerar utbildningsmaterialet från STR Service. Den kommer att rymma läromedel för alla behörigheter – och här får du en smygtitt på hur det kommer att se ut. Utbildningsplattformen kan nås både via en app (iPhone/Android) och genom en webbläsare.

PLATTFORMEN SOM GÖR DET ROLIGT ATT LÄRA SIG

En smygtitt på appen Körkortsboken

Här får du ett smakprov på bara några av de möjligheter som finns i Körkortsboken. I filmen får du även en genomgång tillsammans med Charlotte Gustafsson, pedagogiskt ansvarig på STR Service AB, och Mikaela Rönnqvist, UX-designer på STR Media & IT AB.

Så förmedlar du Körkortsboken som utbildare

Appen Körkortsboken är den nya plattform där elevens teorimaterial kommer finnas efter övergången till Optima. Men hur förmedlar du som utbildare utbildningsmaterialet?

I en ny film ger vi dig som utbildare en övergripande överblick över hur förmedlingen av Körkortsboken fungerar. Filmen riktar sig till dig som Optima-användare som tecknat ett agentavtal för att förmedla just Körkortsboken.

Startsida Utbildning Godkänn deldning_transparent
Inne i utbildningsmaterialet (i det här fallet Körkortsboken Bil) kan eleven studera under fliken Teori, testa sin kunskap under fliken Test och följa sina framsteg under fliken Framsteg. Det är även enkelt att ta sig vidare till sin trafikutbildares webbplats, ändra sina inställningar, hitta en trafikutbildare och plugga vägmärken – bland mycket annat.
Själva teoridelen är indelad i tre olika områden – Läsa, Öva och Svara – för att eleven ska kunna studera på sitt eget sätt. Eleven kan till exempel välja att läsa teorimaterialet först och därefter göra övningarna kopplade till det.
Teorimaterial Läsa Värjningsregler_transparent
Öva körklar_justerad_transparent_v8
Vissa lär sig bäst genom att göra övningar. I Körkortsboken kan eleven välja att studera på det sättet, och möjligheten finns då också att gå till det teorimaterial som övningarna bygger på. Eleven kan sedan enkelt gå vidare till nästa kapitel med övningar.
För varje teoriavsnitt i Körkortsboken kan eleven svara på frågor kopplade till just det avsnittet. Eleven får direkt respons på sina svar och kan även få en översikt över besvarade frågor samt om hen har svarat rätt eller fel.
Svara med Frågeöversikt_transparent

Lär dig Optima på djupet

Vill du lära dig mer om särskilda funktioner och delar i Optima, exempelvis schemaläggning och Nya Elevcentralen? Då kan vi rekommendera våra fördjupande webbinarier som du kan se direkt här på webbplatsen.

mockup

Är du också redo för Optima?

Då tar vi nästa steg tillsammans. Klicka nedan för att beställa Optima och vara redo när det är dags.

optima_notis

Missa inget

Lanseringen av Optima närmar sig, och det är mycket information att hålla koll på. Vi håller dig informerad så att du inte missar något.

Det här kan du göra i Optima

Få överblick över alla tillgängliga resurser: lärare, elever, utbildningstillfällen och allt annat hanterar du smidigt i Optima.

Du kan sälja och ta betalt direkt i systemet.

Du kan sälja och ta betalt för kurser, körlektioner, paket och produkter på din webbplats.

Personal och elever kan ha samma inloggning till flera olika skolor eller avdelningar. Oavsett var de är aktiva kan de hålla koll på bokade tillfällen och resurser.

Använd Optima var du än befinner dig – systemet är stabilt och användarvänligt på dator, mobil och surfplatta.

Digitala utbildningskort gör det smidigt att följa elevens utveckling från början till slut.

Du har tillgång till förteckningar över inskrivna elever, deras utbildning och reskontra samt kontaktuppgifter både till elev och vårdnadshavare eller andra kontaktpersoner.

Ta fram rapporter för ekonomisk avstämning, boknings- och elevstatistik och mycket mer.

Skicka automatiska sms-påminnelser till elever om bokade lektioner och kurser.

Gör egna listor med påminnelser, till exempel för att följa upp elevers bokningar.

Kommunicera med dina elever och kunder via sms, e-post och direktmeddelanden.

Skräddarsytt för trafikutbildare

Du får tillgång till färdiga strukturer och planer att bygga dina utbildningar på. Du kopplar enkelt Optima till elevernas teorimaterial och kan följa deras utveckling över tid.

Om den halkbana du använder dig av också har Optima kan du boka tid utan att behöva lämna systemet.

Sveriges Trafikutbildares Riksförbund (STR) representerar cirka 80 procent av landets trafikutbildare. Med Optima får du en leverantör som i årtionden har hjälpt människor på deras körkortsresa.

Optima_trafikutbildare

Använder du aSTRa WEB?

Det finns flera fördelar med att byta till Optima. Förutom en stabilare och smidigare användarupplevelse får du en mängd nya verktyg som underlättar vardagen för dig, din personal och dina elever. Klicka på knappen för att läsa mer om hur Optima ersätter aSTRa WEB.

Har du frågor?

Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna, bland annat om övergången från aSTRa WEB till Optima.