Om Körkortsboken

Korkortsboken_Ikon_Rounded_1024x1024px

Om Körkortsboken

Körkortsboken är en ny plattform där eleven konsumerar utbildningsmaterialet från STR Service. Den kommer att rymma läromedel för alla behörigheter – och nedan kan du ta del av mer information om vad appen innehåller, hur du som utbildare kan förmedla den samt  på vilket sätt appen lyfts och kan marknadsföras av dig som utbildare.

PLATTFORMEN SOM GÖR DET ROLIGT ATT LÄRA SIG

Nya teoriappen Körkortsboken

Så fungerar det!

Här får du ett smakprov på bara några av de möjligheter som finns i Körkortsboken. I filmen får du även en genomgång tillsammans med Charlotte Gustafsson, pedagogiskt ansvarig på STR Service AB, och Mikaela Rönnqvist, UX-designer på STR Media & IT AB.

Apparna Körkortsboken och Elevcentralen - så fungerar det!

I och med Optimas intåg har nya elevappar lanserats. Men vilken app används egentligen till vad? I filmen här intill går vi kort igenom de nya apparna Körkortsboken och Elevcentralen. Körkortsboken är den officiella teoriappen från STR medan Elevcentralen är appen där eleven har kontakten med sin skola.

Så hur förmedlar jag nya Körkortsboken som utbildare?

I en film ger vi dig som utbildare en övergripande överblick över hur förmedlingen av Körkortsboken, som säljs via STR Services kanaler, egentligen fungerar. Filmen riktar sig till dig som Optima-användare som tecknat ett agentavtal för att förmedla just Körkortsboken.

kb_optima_1000x560px
Elevens väg till Körkortsboken

Alla blivande körkortstagare kan nu testa Körkortsboken gratis i 48 timmar och i förlängningen köpa de digitala utbildningsmaterialen. Besök gärna webbplatsen appen.korkort.nu där eleven, men även du, kan läsa mer om styrkorna med Körkortsboken och ta del av all information som behövs för att kunna komma i gång med både appen och utbildningsmaterialen.

kb_dump2

Plugga på egna villkor

Själva teoridelen är indelad i tre olika områden – Läsa, Öva och Svara – för att eleven ska kunna studera på sitt eget sätt. Eleven kan till exempel välja att läsa teorimaterialet först och därefter göra övningarna kopplade till det.

Studera och följ framsteg

Inne i utbildningsmaterialet (i det här fallet Körkortsboken Bil) kan eleven studera under fliken Teori, testa sin kunskap under fliken Test och följa sina framsteg under fliken Framsteg. Det är även enkelt att ta sig vidare till sin trafikutbildares webbplats, ändra sina inställningar, hitta en trafikutbildare och plugga vägmärken – bland mycket annat.

kb_dump1
kb_dump4

Direkt respons på svar

För varje teoriavsnitt i Körkortsboken kan eleven svara på frågor kopplade till just det avsnittet. Eleven får direkt respons på sina svar och kan även få en översikt över besvarade frågor samt om hen har svarat rätt eller fel.

Övningar

Vissa lär sig bäst genom att göra övningar. I Körkortsboken kan eleven välja att studera på det sättet, och möjligheten finns då också att gå till det teorimaterial som övningarna bygger på. Eleven kan sedan enkelt gå vidare till nästa kapitel med övningar.

kb_dump3
marknadsforingsmaterial

Marknadsför elevapparna

Du som utbildare kan lyfta både Körkortsboken och Elevcentralen för att nå dina nuvarande och blivande elever. Du kan exempelvis använda dessa på din hemsida och i dina sociala medier. Fritt fram att använda!

Lär dig Optima på djupet

Vill du lära dig mer om särskilda funktioner och delar i Optima, exempelvis schemaläggning och nya Elevcentralen? Då kan vi rekommendera våra fördjupande webbinarier som du kan se direkt här på webbplatsen.

webbinarier

Många utbildare har förstått att Optima är rätt val

När tar du klivet över till Optima?

Låt oss ta nästa steg tillsammans. Klicka nedan och fyll i dina uppgifter så återkommer vi så fort vi kan.

Har du frågor?

Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna om Optima.

Se filmer om Optima

Hitta alla filmer och inspelade webbinarier om Optima.