Om Elevcentralen

Elevcentralen_Ikon_Rounded_1024x1024px

Om Elevcentralen

Elevcentralen är den plattform där eleven har kontakt med sin Optima-anslutna utbildare. Inne i Elevcentralen kan eleven bland annat hålla koll på sina bokningar och körlektioner samt få en ekonomisk överblick.

FÖR KONTAKTEN MED UTBILDAREN

Det här är Elevcentralen

Till skillnad från Körkortsboken, som är STR:s officiella app för elevens körkortsteori, är Elevcentralen en ny plattform där eleven kan sköta kontakten med sin Optima-anslutna utbildare. Oavsett om det handlar om att göra bokningar, genomföra självvärderingen eller betala sina körlektioner är Elevcentralen plattformen där eleven håller till.

Apparna Körkortsboken och Elevcentralen - så fungerar det!

I och med Optimas intåg har nya elevappar lanserats. Men vilken app används egentligen till vad? I filmen här intill går vi kort igenom de nya apparna Körkortsboken och Elevcentralen. Körkortsboken är den officiella teoriappen från STR medan Elevcentralen är appen där eleven har kontakten med sin skola.

Bokningar

Inne i Elevcentralen kan eleven smidigt hitta lediga tider för att boka körlektioner. Eleven kan filtrera bland lärarna hos sin utbildare och hitta tillgängliga tider i en överskådlig kalender som visar datum i närtid.

ec_bokningar
ec_ekonomi

Ekonomi

Eleven kan enkelt få en ekonomisk överblick inne i Elevcentralen. Eleven kan hålla koll på sitt saldo, göra insättningar och även betala för sina genomförda lektioner inne i plattformen. Smidigt och enkelt.

Dator, mobil eller surfplatta

Eleven kan nå Elevcentralen från vilken enhet som helst. Plattformen finns självklart som en app inne i App Store och Google Play. Men det går lika bra för eleven att logga in på Elevcentralen via sin dator genom att gå in på www.stroptima.se.

appar_ec
marknadsforingsmaterial

Marknadsför elevapparna

Du som utbildare kan lyfta både Körkortsboken och Elevcentralen för att nå dina nuvarande och blivande elever. Du kan exempelvis använda dessa på din hemsida och i dina sociala medier. Fritt fram att använda!

Lär dig Optima på djupet

Vill du lära dig mer om särskilda funktioner och delar i Optima, exempelvis schemaläggning och nya Elevcentralen? Då kan vi rekommendera våra fördjupande webbinarier som du kan se direkt här på webbplatsen.

webbinarier

Har du frågor?

Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna om Optima.

Se filmer om Optima

Hitta alla filmer och inspelade webbinarier om Optima.