Fördjupande webbinarier

Se vilka möjligheter Optima kan öppna för dig

Under vintern gav vi en serie fördjupande webbinarier i några av Optimas mest användbara funktioner. Här kan du som vill fräscha upp minnet eller inte hade möjlighet att delta titta på webbinarierna igen.

Titta på våra fördjupande webbinarier

Koppla Optimas e-handel till din webbplats

Optima ger dig möjlighet att antingen integrera din befintliga webbplats med e-handeln, eller skapa en ny webbplats i Optima. Du bestämmer själv vad som passar din verksamhet bäst – Optima ger dig alla möjligheter.

Ta betalt med integrerad kassa

Kassahanteringen i Optima är helt integrerad i systemet. Du registrerar transaktioner, skapar rapporter och tar betalt direkt via elevernas elevkort.

Få kontroll och överblick i kalendervyn

Med kalenderfunktionen i Optima skapar du smidigt ett grundschema och får överblick och kontroll över alla kommande bokningar.

Planera och följ upp med utbildningskort och Nya Elevcentralen

På elevens utbildningskort får du full kontroll över genomförda och planerade lektioner. Du kan bland annat betygsätta elevens framsteg och anpassa och justera lektionerna individuellt.

Få bättre koll på varje resurs

Med Optimas resurshantering kan du på detaljnivå hålla koll på vilka fordon och andra resurser som är lediga och exakt vilka egenskaper de har.

Jobba flexibelt med flera filialer

I Optima kan du jobba med flera olika filialer samtidigt. En lärare som undervisar på flera skolor kan till exempel boka in lektioner på alla via samma inloggning.

Hantera avtal och fakturering centralt

Du som driver eller administrerar flera olika företag kan överblicka och hantera avtal, fakturering, kunder med mera i ett och samma gränssnitt.

Beställ Optima

Optima är lösningen för dig som vill ha kontroll över hela utbildningsresan. Vänta inte med att beställa - migreringarna är i gång!

Det här kan du göra i Optima

Få överblick över alla tillgängliga resurser: lärare, elever, utbildningstillfällen och allt annat hanterar du smidigt i Optima.

Du kan sälja och ta betalt direkt i systemet.

Du kan sälja och ta betalt för kurser, körlektioner, paket och produkter på din webbplats.

Personal och elever kan ha samma inloggning till flera olika skolor eller avdelningar. Oavsett var de är aktiva kan de hålla koll på bokade tillfällen och resurser.

Använd Optima var du än befinner dig – systemet är stabilt och användarvänligt på dator, mobil och surfplatta.

Digitala utbildningskort gör det smidigt att följa elevens utveckling från början till slut.

Du har tillgång till förteckningar över inskrivna elever, deras utbildning och reskontra samt kontaktuppgifter både till elev och vårdnadshavare eller andra kontaktpersoner.

Ta fram rapporter för ekonomisk avstämning, boknings- och elevstatistik och mycket mer.

Skicka automatiska sms-påminnelser till elever om bokade lektioner och kurser.

Gör egna listor med påminnelser, till exempel för att följa upp elevers bokningar.

Kommunicera med dina elever och kunder via sms, e-post och direktmeddelanden.

Skräddarsytt för trafikutbildare

Du får tillgång till färdiga strukturer och planer att bygga dina utbildningar på. Du kopplar enkelt Optima till elevernas teorimaterial och kan följa deras utveckling över tid.

Om den halkbana du använder dig av också har Optima kan du boka tid utan att behöva lämna systemet.

Sveriges Trafikutbildares Riksförbund (STR) representerar cirka 80 procent av landets trafikutbildare. Med Optima får du en leverantör som i årtionden har hjälpt människor på deras körkortsresa.

Optima_trafikutbildare

Använder du aSTRa WEB?

Det finns flera fördelar med att byta till Optima. Förutom en stabilare och smidigare användarupplevelse får du en mängd nya verktyg som underlättar vardagen för dig, din personal och dina elever. Klicka på knappen för att läsa mer om hur Optima ersätter aSTRa WEB.

Har du frågor?

Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna om Optima.