Förbered dig för framtiden

Förbered dig för framtiden

Att vara trafikutbildare i dag är annorlunda än för bara några år sedan. Kunderna ställer högre krav på flexibilitet och valfrihet, samtidigt som konkurrensen om elever och utbildare har hårdnat. Dagens trafikskolor behöver kunna erbjuda kvalitet och glädje i utbildningen och ta ett samlat grepp om hela verksamheten.

Tre utmaningar för dagens trafikutbildare

”Det är viktigt att följa med i utvecklingen för att bli en attraktiv arbetsgivare och ett effektivt företag.”

Titta på videon och se vad Håkan Björklund, vd för STR Service-koncernen, har att säga om framtida utmaningar för dagens trafikutbildare.

Branschen genomgår snabba förändringar på flera områden:

  • De yngre generationerna som är uppväxta med digitala verktyg som ett naturligt inslag i vardagen ställer högre krav på flexibilitet och valfrihet i hur de tar till sig nya kunskaper och färdigheter.
  • Bristen på kvalificerade trafiklärare är stor. Trafikskolorna får allt svårare att rekrytera och behålla rätt kompetens.
  • Fler aktörer konkurrerar om marknaden. Det gäller att kunna överblicka och kontrollera helheten för att kalkylerna ska gå ihop.

Optima – ett stort steg i rätt riktning

Med Optima får du ett affärs- och utbildningssystem som samlar alla delar under ett tak och hjälper dig att ta dig an de utmaningar som branschen står inför.

Det här kan du göra i Optima

Få överblick över alla tillgängliga resurser: lärare, elever, utbildningstillfällen och allt annat hanterar du smidigt i Optima.

Du kan sälja och ta betalt direkt i systemet.

Du kan sälja och ta betalt för kurser, körlektioner, paket och produkter på din webbplats.

Personal och elever kan ha samma inloggning till flera olika skolor eller avdelningar. Oavsett var de är aktiva kan de hålla koll på bokade tillfällen och resurser.

Använd Optima var du än befinner dig – systemet är stabilt och användarvänligt på dator, mobil och surfplatta.

Digitala utbildningskort gör det smidigt att följa elevens utveckling från början till slut.

Du har tillgång till förteckningar över inskrivna elever, deras utbildning och reskontra samt kontaktuppgifter både till elev och vårdnadshavare eller andra kontaktpersoner.

Ta fram rapporter för ekonomisk avstämning, boknings- och elevstatistik och mycket mer.

Skicka automatiska sms-påminnelser till elever om bokade lektioner och kurser.

Gör egna listor med påminnelser, till exempel för att följa upp elevers bokningar.

Kommunicera med dina elever och kunder via sms, e-post och direktmeddelanden.

Skräddarsytt för trafikutbildare

Du får tillgång till färdiga strukturer och planer att bygga dina utbildningar på. Du kopplar enkelt Optima till elevernas teorimaterial och kan följa deras utveckling över tid.

Om den halkbana du använder dig av också har Optima kan du boka tid utan att behöva lämna systemet.

Sveriges Trafikutbildares Riksförbund (STR) representerar cirka 80 procent av landets trafikutbildare. Med Optima får du en leverantör som i årtionden har hjälpt människor på deras körkortsresa.

Optima_trafikutbildare

Beställ Optima

Optima är lösningen för dig som vill ha kontroll över hela utbildningsresan. Vänta inte med att beställa - migreringarna är i gång!

Boka din plats på våra webbinarier

Våra webbinarier om Optima är i full gång. Missa inte chansen att få en inblick i vad Optima innebär för lärare, elever, administratörer, ekonomer och ledning. Klicka på knappen för mer information och platsbokning.

optima_hjarta

Plats: Digitalt möte via Zoom

optima_notis

Missa inget

Lanseringen av Optima närmar sig, och det är mycket information att hålla koll på. Vi håller dig informerad så att du inte missar något.

Använder du aSTRa WEB?

Det finns flera fördelar med att byta till Optima. Förutom en stabilare och smidigare användarupplevelse får du en mängd nya verktyg som underlättar vardagen för dig, din personal och dina elever. Klicka på knappen för att läsa mer om hur Optima ersätter aSTRa WEB.

Har du frågor?

Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna om Optima.