Få Optima-effekten på din trafikskola

FÖR DIG SOM BYTER FRÅN aSTRa WEB

Få Optima-effekten på din trafikskola

Nu är Optima här och migreringarna är igång. Vänta inte - beställ Optima i dag!

alexandraoptima

Alexandra Larsson, Rosa Kortet Trafikskola

"Nu har jag gjort två månaders bokföring i Optima och andra månaden flöt på så himla mycket smidigare än första, det gäller att bli lite varm i Optima-kläderna. Höstplaneringen för trafikskolan börjar bli klar och WOW så mycket lättare det är att lägga schema än i aSTRa. Det är fortfarande en del saker som man inte vant sig vid, men efter helg kommer man till jobbet och ser att systemet är uppdaterat och nyheter har släppts, till det bättre!"

Varför Optima?

Optima är ett fullständigt integrerat affärs- och utbildningssystem där du hanterar alla delar av verksamheten – från trafiklärarnas och elevernas scheman till personaladministration och fakturering.

Optima är utvecklat av proffs på pedagogik och digitala utbildningsverktyg. Med förbundet STR:s långa historia i ryggen har vi oöverträffad kompetens och erfarenhet av att ta fram pedagogiska IT-system och läromaterial för utbildare och elever.

Den tekniska plattformen gör systemet lättare för oss att uppdatera och vidareutveckla. Du kan vara trygg med att Optima håller över tid.

Optima är användarvänligt på dator, mobil och surfplatta.

Användaren har bara en inloggning men kan enkelt se information (kalender, elever etc.) kopplad till de olika företagen eller filialerna som den fått tillgång till.

Du kan skapa listor över när du ska återkoppla till eller följa upp elevers progression. Du kan även skapa väntelistor för att kunna serva kunder att få möjlighet att bokas in på en lektion eller kurs vid eventuella avbokningar.

I Optima kan du bygga en egen webbplats med e-handel. Det finns även möjlighet att integrera e-handeln med en befintlig webbplats. Webbplatsen och e-handeln är direkt kopplade till den information, de bokningar, de artiklar och paket som du väljer att göra synliga i Optima.

Du kan i Optima boka in elever med olika fordonsbehörigheter på samma grupplektion.

I Optima finns stöd för att arbeta med ”Automat först” genom att enkelt skifta mellan olika typer av fordon på elevernas bokningar.

Du kan i Optima knyta en tidigare slutförd lektion till ett paket som köps vid ett senare tillfälle. Du kan även ta bort en slutförd lektion så att den betalas separat.

Om du som utbildare jobbar med elever som är kopplade till företag har du möjlighet att styra hur olika elever, lektioner och utbildningar kan knytas till en eller flera fakturor.

I Optima kan du i förväg planera lektioner och eleven kan ta del av planeringen i Nya Elevcentralen.

I Nya Elevcentralen ser eleven självvärderingsfrågor kopplade till de moment som ska utföras på en kommande eller nuvarande lektion. När eleven besvarat frågorna blir svaren synliga för läraren på lektionen i utbildningskortet.

Du kan lägga in notiser och påminnelser i din kalender direkt i systemet.

När en lektion eller kurs är slutförd blir den automatiskt debiterad. Du kan dock göra ändringar i efterhand om något behöver justeras.

I Optima finns det ingen kassa. All betalning sker digitalt eller via faktura.

Det finns möjlighet att ge till exempel en förälder tillgång till elevens Nya Elevcentralen om föräldern är inlagd i systemet som kontaktperson. Du kan även ställa in så att kontaktpersonen får kopior av bokningspåminnelser.

I Optima kan både elever och utbildare dela dokument med varandra. Eleven kan enkelt skicka in exempelvis intyg. Utbildaren kan dela generella dokument med alla elever eller privata dokument med specifika elever.

Eleven kan själv i Nya Elevcentralen registrera att den har klarat sitt teoriprov. Detta blir då synligt för utbildaren på elevkortet i Optima.

Som trafiklärare kan du skicka ett meddelande till dina elever eller deras kontaktpersoner om att de behöver göra en inbetalning. Inbetalningen kan sedan göras med till exempel Swish eller kort via Nya Elevcentralen.

I Nya Elevcentralen kan eleven som mängdtränar starta en inspelning av körningen och sedan välja att dela övningsturen med sin trafikutbildare.

louisecermenius

Louise Cermenius, Swillos Trafikskola

"Att gå över till Optima var relativt smärtfritt men att gå igenom checklistorna och utbildningen före migreringen är nödvändigt för att det ska funka. Vi avsatte sedan två dagar för all personal efter överflytten för att gå igenom scheman, utbildningskort och elevkort m.m. tillsammans. Sedan finns det jättebra filmer och webbinarier om Optima där man hittar de flesta svaren på sådant som man funderar över."

marianilsson

Maria Nilsson, Trestads Trafikskola

"Jag är så taggad när det gäller Optima och nya försäljningsmodellen och vill bara sätta igång! Jag ser bara möjligheter och nya kunder, inte minst genom att nå den privata sidan. Dessutom är alternativet varken lagligt eller konsumentvänligt. För mig är det viktigt att vi är en seriös bransch som har möjlighet att få fler obligatorier."

Dags att slå hål på några myter

optimamyt1

"Det går väl lika bra att välja en konkurrent?"

Nej, det gör det inte. Vill du ha en trygg, smidig och långsiktig lösning är Optima det bästa alternativet. Det är en lösning framtagen av branschfolk för branschfolk – och den enda som samlar hela din verksamhet i ett fullständigt integrerat affärs- och utbildningssystem.

”Det blir väl mycket dyrare med Optima än aSTRa WEB?”

Nej, det blir det inte. Din kostnad för Optima blir samma som för aSTRa WEB – skillnaden är att du får mycket mer för pengarna i form av ett helt nytt gränssnitt och en helt annan integration mellan systemets olika delar.

optimamyt2
optimamyt4

”Det är väl lika smidigt att byta till ett helt annat system?”

Nej, det är det inte. När du byter från aSTRa WEB till Optima gör du det tillsammans med oss, som har full åtkomst till både det gamla systemet och det nya. Det innebär att alla data kan flyttas över på en natt – det kan ingen annan lösning erbjuda.

”Om jag beställer Optima förbinder jag mig säkert till en massa?”

Nej, det gör du inte. Du kan beställa Optima utan att förbinda dig till något alls. Ju tidigare du beställer, desto mer kan du själv påverka när du vill migrera. Men det betyder inte att du måste göra det. Du väljer helt själv!

optimamyt3

”Det är säkert inga trafiklärare som fått vara med och tycka till?”

Jo, det är det. STR är aktören med de starkaste banden till Sveriges trafikutbildare. Som branschorganisation har vi sedan decennier ett djupt utvecklat samarbete med alla er som jobbar ute på fältet. Vi har lyssnat på vad både utbildarna och eleverna vill – och vi kommer fortsätta lyssna.

fridajernstrom

Frida Jernström, Gnesta och Trosa Trafikskola

"Jag är positiv till Optima och försäljningsmodellen. För mig som i nuläget driver ganska analoga skolor så kan jag redan nu se att Optima innebär stora tids- och kostnadsbesparingar för mig. Detta i och med att saker som vi tidigare gjorde manuellt nu sker automatiskt. Jag litar på STR som branschförbund och jag tänker att de har räknat på försäljningsmodellen och att det här är en nödvändig förändring både utifrån marknaden och lagstiftningen."

Många utbildare har förstått att Optima är rätt val

När tar du klivet över till Optima?

Låt oss ta nästa steg tillsammans. Klicka nedan och fyll i dina uppgifter så återkommer vi så fort vi kan.

Lär dig Optima på djupet

Vill du lära dig mer om särskilda funktioner och delar i Optima, exempelvis schemaläggning och nya Elevcentralen? Då kan vi rekommendera våra fördjupande webbinarier som du kan se direkt här på webbplatsen.

webbinarier

Har du frågor?

Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna om Optima.

Se filmer om Optima

Hitta alla filmer och inspelade webbinarier om Optima.