Få Optima-effekten på din trafikskola

FÖR DIG SOM BYTER FRÅN aSTRa WEB

Få Optima-effekten på din trafikskola

Nu är Optima här och migreringarna är igång. Vänta inte - beställ Optima i dag!

Röster från dina branschkollegor

Många utbildare har förstått att Optima är rätt val för framtiden och är redan inne i, eller på väg att migreras till, systemet. Så vad tänker och tycker de om både nya systemet och den nya affärsmodellen? Nedan kan du ta del av några citat från kollegor i branschen.

alexandraoptima

"Nu har jag gjort två månaders bokföring i Optima och andra månaden flöt på så himla mycket smidigare än första, det gäller att bli lite varm i Optima-kläderna. Höstplaneringen för trafikskolan börjar bli klar och WOW så mycket lättare det är att lägga schema än i aSTRa. Av våra 22 första inskrivna elever i Optima så meddelande en att hon köpt en annan app än KKB. De övriga reagerade positivt på materialet. Det är fortfarande en del saker som man inte vant sig vid, men efter helg kommer man till jobbet och ser att systemet är uppdaterat och nyheter har släppts, till det bättre!"

Alexandra Larsson, Rosa Kortet Trafikskola

louisecermenius

"Att gå över till Optima var relativt smärtfritt men att gå igenom checklistorna och utbildningen före migreringen är nödvändigt för att det ska funka. Vi avsatte sedan två dagar för all personal efter överflytten för att gå igenom scheman, utbildningskort och elevkort m.m. tillsammans. Sedan finns det jättebra filmer och webbinarier om Optima där man hittar de flesta svaren på sådant som man funderar över."

Louise Cermenius, Swillos Trafikskola

fridajernstrom

"Jag är positiv till Optima och försäljningsmodellen. För mig som i nuläget driver ganska analoga skolor så kan jag redan nu se att Optima innebär stora tids- och kostnadsbesparingar för mig. Detta i och med att saker som vi tidigare gjorde manuellt nu sker automatiskt. Jag litar på STR som branschförbund och jag tänker att de har räknat på försäljningsmodellen och att det här är en nödvändig förändring både utifrån marknaden och lagstiftningen."

Frida Jernström, Gnesta och Trosa Trafikskola

marianilsson

"Jag är så taggad när det gäller Optima och nya försäljningsmodellen och vill bara sätta igång! Jag ser bara möjligheter och nya kunder, inte minst genom att nå den privata sidan. Dessutom är alternativet varken lagligt eller konsumentvänligt. För mig är det viktigt att vi är en seriös bransch som har möjlighet att få fler obligatorier."

Maria Nilsson, Trestads Trafikskola

optimacase

"Generellt tror jag på Optima. Jag ser många fördelar och framför allt kan vi använda på surfplatta/mobil när man är på språng. Bara det är en revolution jämfört mot aSTRa - äntligen! Det är också ovant, men skönt, att slippa kassan. Sen hittar vi fortfarande småsaker som behöver justeras, men då kontaktar vi Helpdesk. Det här kommer bli bra och helt ärligt har vi något annat att välja på? Vi kan inte stanna utvecklingen. Dessutom, enligt mig finns veterligen ingen annan aktör som förstår vår verksamhet bättre än STR."

Paul Mauritzson, Hagbergs Trafikskola

migreringsresa_1200x503px

Snabb och smidig migrering

När du byter till Optima får du en leverantör som kan både det gamla systemet och det nya. Vi har unik åtkomst till båda systemens datafiler, vilket innebär att migreringen av dina elever, saldon, resurser, lärare, utbildningar, bokningar etcetera kan göras över en natt.

Dags att slå hål på några myter

”Det går väl lika bra att välja en konkurrent?”

Nej, det gör det inte. Vill du ha en trygg, smidig och långsiktig lösning är Optima det bästa alternativet. Det är en lösning framtagen av branschfolk för branschfolk – och den enda som samlar hela din verksamhet i ett fullständigt integrerat affärs- och utbildningssystem.

Det här är Optima för trafikutbildare

”Det blir väl mycket dyrare med Optima än aSTRa WEB?”

Nej, det blir det inte. Din kostnad för Optima blir samma som för aSTRa WEB – skillnaden är att du får mycket mer för pengarna i form av ett helt nytt gränssnitt och en helt annan integration mellan systemets olika delar.

Prislista

”Det är väl lika smidigt att byta till ett helt annat system?”

Nej, det är det inte. När du byter från aSTRa WEB till Optima gör du det tillsammans med oss, som har full åtkomst till både det gamla systemet och det nya. Det innebär att alla data kan flyttas över på en natt – det kan ingen annan lösning erbjuda.

Så funkar migreringen

”Om jag beställer Optima förbinder jag mig säkert till en massa?”

Nej, det gör du inte. Du kan beställa Optima utan att förbinda dig till något alls. Ju tidigare du beställer, desto mer kan du själv påverka när du vill migrera. Men det betyder inte att du måste göra det. Du väljer helt själv!

Så funkar migreringen

”Det är säkert inga trafiklärare som fått vara med och tycka till?”

Jo, det är det. STR är aktören med de starkaste banden till Sveriges trafikutbildare. Som branschorganisation har vi sedan decennier ett djupt utvecklat samarbete med alla er som jobbar ute på fältet. Vi har lyssnat på vad både utbildarna och eleverna vill – och vi kommer fortsätta lyssna.

Möt oss bakom Optima

Samlade filmer om Optima

Nyfiken på hur migreringen egentligen fungerar? Vill du ta reda på vilket stöd du kan få? Eller vill du dyka ner i vissa funktioner inne i Optima? Vi har samlat alla filmer om Optima som du kan ta del av via länken nedan.

Varför Optima?

Optima är ett fullständigt integrerat affärs- och utbildningssystem där du hanterar alla delar av verksamheten – från trafiklärarnas och elevernas scheman till personaladministration och fakturering.

Optima är utvecklat av proffs på pedagogik och digitala utbildningsverktyg. Med förbundet STR:s långa historia i ryggen har vi oöverträffad kompetens och erfarenhet av att ta fram pedagogiska IT-system och läromaterial för utbildare och elever. Är du nyfiken på fördelarna med att satsa på Optima? Läs mer nedan.

Den tekniska plattformen gör systemet lättare för oss att uppdatera och vidareutveckla. Du kan vara trygg med att Optima håller över tid.

Optima är användarvänligt på dator, mobil och surfplatta.

Användaren har bara en inloggning men kan enkelt se information (kalender, elever etc.) kopplad till de olika företagen eller filialerna som den fått tillgång till.

Du kan skapa listor över när du ska återkoppla till eller följa upp elevers progression. Du kan även skapa väntelistor för att kunna serva kunder att få möjlighet att bokas in på en lektion eller kurs vid eventuella avbokningar.

I Optima kan du bygga en egen webbplats med e-handel. Det finns även möjlighet att integrera e-handeln med en befintlig webbplats. Webbplatsen och e-handeln är direkt kopplade till den information, de bokningar, de artiklar och paket som du väljer att göra synliga i Optima.

Du kan i Optima boka in elever med olika fordonsbehörigheter på samma grupplektion.

I Optima finns stöd för att arbeta med ”Automat först” genom att enkelt skifta mellan olika typer av fordon på elevernas bokningar.

Du kan i Optima knyta en tidigare slutförd lektion till ett paket som köps vid ett senare tillfälle. Du kan även ta bort en slutförd lektion så att den betalas separat.

Om du som utbildare jobbar med elever som är kopplade till företag har du möjlighet att styra hur olika elever, lektioner och utbildningar kan knytas till en eller flera fakturor.

I Optima kan du i förväg planera lektioner och eleven kan ta del av planeringen i Nya Elevcentralen.

I Nya Elevcentralen ser eleven självvärderingsfrågor kopplade till de moment som ska utföras på en kommande eller nuvarande lektion. När eleven besvarat frågorna blir svaren synliga för läraren på lektionen i utbildningskortet.

Du kan lägga in notiser och påminnelser i din kalender direkt i systemet.

När en lektion eller kurs är slutförd blir den automatiskt debiterad. Du kan dock göra ändringar i efterhand om något behöver justeras.

I Optima finns det ingen kassa. All betalning sker digitalt eller via faktura.

Det finns möjlighet att ge till exempel en förälder tillgång till elevens Nya Elevcentralen om föräldern är inlagd i systemet som kontaktperson. Du kan även ställa in så att kontaktpersonen får kopior av bokningspåminnelser.

I Optima kan både elever och utbildare dela dokument med varandra. Eleven kan enkelt skicka in exempelvis intyg. Utbildaren kan dela generella dokument med alla elever eller privata dokument med specifika elever.

Eleven kan själv i Nya Elevcentralen registrera att den har klarat sitt teoriprov. Detta blir då synligt för utbildaren på elevkortet i Optima.

Som trafiklärare kan du skicka ett meddelande till dina elever eller deras kontaktpersoner om att de behöver göra en inbetalning. Inbetalningen kan sedan göras med till exempel Swish eller kort via Nya Elevcentralen.

I Nya Elevcentralen kan eleven som mängdtränar starta en inspelning av körningen och sedan välja att dela övningsturen med sin trafikutbildare.

Är du redo för Optima?

Då tar vi nästa steg tillsammans. Klicka nedan och beställ Optima så återkommer vi så fort vi kan.

Så funkar migreringen mellan aSTRa och Optima

Smidigaste, snabbaste och tryggaste sättet.

Optima jämfört med aSTRa

Funktion Optima aSTRa WEB
Bokning
Schemaläggning
E-handel
Snabb uppdateringstakt
Koppling till halkbana
Funkar på alla enheter
Utbildningskort
Global inloggning
Elevregister
Rapporter
Sms-påminnelser
Uppföljningslistor
Webbplats
Filialhantering
Sms, e-post och meddelanden

Lär dig Optima på djupet

Vill du lära dig mer om särskilda funktioner och delar i Optima, exempelvis schemaläggning och Nya Elevcentralen? Då kan vi rekommendera våra fördjupande webbinarier som du kan se direkt här på webbplatsen.

mockup

Har du frågor?

Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna om Optima.